Ευχάριστα τα νέα για το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας, καθώς πρόσφατα ανακοινώθηκε η ένταξή του σε πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης δημοσίων κτηρίων, που υλοποιεί μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Συνολικά τα διαθέσιμα χρήματα για το σχολείο μας είναι 632000€ και πλέον μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις από την περιφέρεια Θεσσαλίας, μπαίνει στην τελική ευθεία η υλοποίηση ενός έργου που θα βελτιώσει ενεργειακά ένα εμβληματικό κτήριο της πόλης της Καλαμπάκας και θα το παραδώσει στις επόμενες γενεές με όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου διδακτηρίου.
Θα ήθελα από τη θέση του Διευθυντή του ΓΕΛ Καλαμπάκας, να ευχαριστήσω θερμά όλους αυτούς που βοήθησαν στην επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας που ξεκινήσαμε πριν περίπου πέντε μήνες.
Πιο συγκεκριμένα ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο Μετεώρων Θοδωρή Αλέκο και τους αντιδημάρχους του Δήμου, Γιώργο Θώμο και Γιώργο Παπανικολάου, που από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασαν» την ιδέα μας και βοήθησαν με κάθε τρόπο στην υλοποίησή της.
Επίσης ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Μετεώρων, Σπύρο Νικολογιάννη ο οποίος με βοήθησε προσωπικά, τόσο όσον αφορά την έγκαιρη ενημέρωση μου σχετικά με την πρόσκληση ΕΣΠΑ που έτρεχε όσο και με το στήσιμο της πρότασης που καταθέσαμε προς τον Δήμο Μετεώρων.
Τέλος ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που φρόντισαν, ξεπερνώντας πολλές φορές και τα όριά τους σε ένα πολύ πιεσμένο χρονικά διάστημα, να ετοιμαστεί η πρόταση προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας έγκαιρα αλλά και με την απαιτούμενη πληρότητα με στόχο βεβαίως να έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι θέλαμε.
Καρατώλος Γιώργος
Διευθυντής ΓΕΛ Καλαμπάκας