Εκδρομή Β’ Λυκείου σε Πάτρα-Ολυμπία

Μέρα 1η: Ξεκινήσαμε νωρίς-νωρίς. Πρώτα επισκεφτήκαμε το κέντρο ενημέρωσης Θερμοπυλών, όπου είδαμε σε 3D–video την αναπαράσταση της μάχης των Θερμοπυλών. Μετά κάναμε στάση και βόλτα στη Γραβιά και στο χάνι της Γραβιάς. Ακολούθησε το περίφημο ΒΑΓΟΝΕΤΟ, στα μεταλλεία βωξίτη. Εκεί αφού φορέσαμε τα προστατευτικά κράνη, κατεβήκαμε με το ασανσέρ στο ορυχείο, στα έγκατα της Γης. Μπήκαμε σε βαγόνια και φτάσαμε στον τόπο όπου ξεκίνησε η ξενάγηση. Ενημερωθήκαμε για όλα τα στάδια εξόρυξης του βωξίτη, από τον οποίο παράγεται το αλουμίνιο. Εντυπωσιακή είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για την εμπειρία μας αυτή. Στη συνέχεια, φάγαμε στην ηλιόλουστη Ιτέα και φτάσαμε απόγευμα στην στολισμένη για τα Χριστούγεννα Πάτρα. Εγκατασταθήκαμε στο ξενοδοχείο, φρεσκαριστήκαμε και βγήκαμε όλοι μαζί βόλτα.

Μέρα 2η: Το πρωί αναχωρήσαμε για τη μαγευτική Ολυμπία. Οι αρχαίοι είχαν ένα καταπληκτικό αισθητήριο στο να επιλέγουν τους τόπους λατρείας! Ξεναγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο. Τρέξαμε στον στίβο του σταδίου. Θαυμάσαμε τον Ερμή του Πραξιτέλη στο μουσείο της Ολυμπίας. Στην Πάτρα επιστρέψαμε για φαγητό και για το υπόλοιπο της ημέρας απολαύσαμε βόλτες στην πόλη.

Μέρα 3η: Η μέρα μας άρχισε με επίσκεψη στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, του πολιούχου της Πάτρας. Έπειτα, πήραμε τις βαλίτσες μας, επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία και πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Ενδιάμεση στάση για φαγητό και καφέ στα Ιωάννινα. Φτάσαμε το βραδάκι στην Καλαμπάκα κουρασμένοι αλλά ευχαριστημένοι και γεμάτοι με όμορφες και χαρούμενες εικόνες.