Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΕΠΙ ΤΗ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΚΟΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΣ ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ.

Η MsΚάλλη για τα παιδιά του λυκείου μας, η γλυκιά μας Κάλλη για όλους εμάς τους συναδέλφους της, που είχαμε την τιμή να συναντηθούμε μαζί της στο ίδιο σχολειό, να διδάξουμε δίπλα της όμορφες νεανικές ψυχές, αλλά και να διδαχθούμε από την ευπροσήγορη παρουσία της, δεν αποτελεί παρελθόν αλλά διαρκές παρόν μιας ευγενικής και συγκροτημένης φυσιογνωμίας εκπαιδευτικού. Αυτός, ακριβώς, είναικι ο λόγος που όλες οι επόμενες σκέψεις μας συντάχθηκαν όχι σε past tense ή σε past continuous αλλά σε present tense ή καλύτερα σε present continuous!

Με την πρώτη, λοιπόν,ματιά εντός και εκτός αιθούσης διακρίνει κανείς στο πρόσωπό της το σπάνιο ταπεινό φρόνημα μαζί με το δυναμικό προτέρημα της διδακτικής εφέσεως, της αυτοκυριαρχίας και επομένως της καλοσύνης, της υπομονής, της ευπρέπειας και αξιοπρέπειας.

Χαμογελαστή αλλά και αδέκαστη, δοτική αλλά και ανυποχώρητη σε εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, ασκεί το λειτούργημά της χωρίς διλήμματα και περιστροφές και εκφράζει με παρρησία τη γνώμη της, που είναι πάντα συναδελφική και ορθοτομημένη στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Η Κάλλη μας είναι εξαίρετη παιδαγωγός όχι μόνο διότι μιλά, γράφει και διδάσκει άπταιστα την αγγλική γλώσσα, αλλά κυρίως διότι θυμίζει σε μας, τους συναδέλφους της τον κανόνα ότι, αν δεν αγγίξεις την καρδιά του μαθητή την ώρα του μαθήματος, το μυαλό του δεν σ΄ ακολουθεί, δεν πορεύεται μαζί σου στο μονοπάτι της γνώσης που του ανοίγεις. Η Κάλλη μας είναι αφοσιωμένη παιδαγωγός τόσο διότι παραδίνεται ολόκληρη στο διδακτικό της έργο χωρίς εκπτώσεις και εμμονές, όσο κυρίως διότι μας μαθαίνει ότι ο πρώτος τη τάξει έχει σίγουρα και ελαττώματα αλλά κι ο τελευταίος έχει και χαρίσματα.

Η Κάλλη μας είναι στο Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας πάνω από είκοσι πέντε χρόνια! Ζωές ολόκληρες οι ζωές μας, μαζί μοιράζουν τις λύπες και πολλαπλασιάζουν τις χαρές! Αξιαγάπητη συναδέλφισσα, κλείνεις τον κύκλο σου με πολλούς επαίνους. Εμείς που συνεχίζουμε την αποστολή μας σ΄ ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο εκπαιδευτικό τοπίο, ελπίζουμε όχι δυστοπικό, σε χρειαζόμαστε δίπλα μας, γιατί είσαι απαλή σαν τις νιφάδες του χιονιού και δροσερή σαν το θαλασσινό αεράκι!!! Σ΄ευχαριστούμε…