Αξέχαστες εμπειρίες αποκόμισαν μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας, κατά τη διάρκεια της πολυήμερης εκδρομής της Γ Τάξης στην Ιταλία 4 με 10 Δεκεμβρίου 2022.

Η εκδρομή μας ξεκίνησε οδικώς από την Καλαμπάκα το απόγευμα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου μέχρι την Ηγουμενίτσα. Από εκεί ακτοπλοϊκώς ταξιδέψαμε μέχρι το Μπάρι και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε με τη σειρά Πομπηία, Ρώμη και Φλωρεντία. Η επιστροφή μας για Ελλάδα ξεκίνησε στις 9 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, από το λιμάνι της Αγκόνας ακτοπλοϊκώς μέχρι τη Ηγουμενίτσα και από εκεί οδικώς επιστρέψαμε στις 10 Δεκεμβρίου στην Καλαμπάκα.

Ήταν μια πραγματικά μοναδική εκδρομή, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα πολιτισμό ό οποίος σεβόμενος το παρελθόν, έχει καταφέρει να διασώσει μεγάλο μέρος μνημείων και παλαιών κτισμάτων και είναι σε θέση πλέον να καυχιέται παρουσιάζοντας στους επισκέπτες, ένα εντυπωσιακό ταίριασμα του νέου με το παλιό.

Σημαντικά σημεία της επίσκεψής μας :

Πομπηία : Στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ., μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου, ένα τεράστιο κύμα από στάχτη έθαψε, μέσα σε λίγες ώρες, την πανέμορφη ρωμαϊκή πόλη.

Ρώμη : Εντυπωσιακό το Βατικανό (ξεχωριστό κρατίδιο εντός Ιταλίας ) , η Βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου ( σε μέγεθος περίπου δυόμιση φορές μεγαλύτερη από την Αγία Σοφιά), το Κολοσσαίο (μπορούσε να χωρέσει 65.000 θεατές και είχε σχήμα έλλειψης ) , η αρχαία Ρωμαϊκή αγορά και οι περίφημες Πιάτσες (πλατείες) με τα μοναδικά εντυπωσιακά αγάλματα παντού. Και βέβαια η περίφημη Φοντάνα Ντι Τρέβι περιτριγυρισμένη από μια πανέμορφη συνοικία.

Φλωρεντία : Απίθανη και κοσμοπολίτικη η Φλωρεντία με το πασίγνωστο γεφύρι Πόντε Βέκιο, το δημαρχείο Παλλάτσο Βέκιο και τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό !!!