Ο αγιασμός, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στο ΓΕΛ Καλαμπάκας, θα τελεστεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ…

Την ακολουθία του Αγιασμού, θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στις 9:00 π.μ., ακολουθώντας τις οδηγίες προσέλευσης που έχουν ήδη δημοσιευτεί από το σχολείο μας και είναι οι παρακάτω:

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, η προσέλευση των μαθητών και των μαθητριών στο σχολείο μας, λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού covid – 19, θα γίνεται ως εξής:

  • Όσοι έχουν εμβολιαστεί, με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.
  • Όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο, δηλαδή από τον μάρτιο του 2021 και μετά, με βεβαίωση παρελθούσης νόσησης.
  • Οι υπόλοιποι μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ, το οποίο θα προσκομίζεται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), και θα διενεργείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο δηλαδή δευτέρα και πέμπτη αντίστοιχα. Ειδικότερα, για την πρώτη ημέρα (αγιασμός Δευτέρα 13/09) του διδακτικού έτους, το self test πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο δηλαδή την Κυριακή 12/9.
  • Όσον αφορά τα self test, οι μαθητές θα μπορούν να προμηθεύονται από την τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13/9 έως και 3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου.

Η δωρεάν διάθεση self-test στις παραπάνω ημερομηνίες από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, και όχι κατά τις διημερεύσεις ή διανυκτερεύσεις (το σύστημα θα είναι κλειστό από το Σάββατο 11/09 και ώρα 17:00 έως και τη Δευτέρα 13/09 και ώρα 8:00 το πρωί). Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.

Τα πιστοποιητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση (εμβολιασμός-νόσηση-αρνητικό αποτέλεσμα self test), μπορούν εύκολα να εκδοθούν μέσω της ιστοσελίδας gov.gr και απλής αναζήτησης στο google. Έτσι οι μαθητές και μαθήτριες, με τη βοήθεια των κηδεμόνων τους, θα πρέπει να φροντίσουν να τα τυπώσουν έγκαιρα και να τα έχουν μαζί τους σε έντυπη μορφή (ή και σε χειρόγραφη όταν αυτό είναι εφικτό) και υπογεγραμμένα από τον κηδεμόνα τους όπου χρειάζεται, όταν προσέλθουν στο σχολείο την ημέρα του αγιασμού.
Τέλος όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να έχουν μαζί τους την προστατευτική τους μάσκα.