Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα
Ιστορία
Μαθητές
Καθηγητές
Γονείς
Μαθήματα
Προγράμματα
Δραστηριότητες
Ανακοινώσεις
Χρήσιμα
Φωτογραφίες
Συνδέσεις
Επικοινωνία
 

Γονείς

-2/2/2009: Μια σημαντική προσπάθεια ξεκινά στο δήμο Καλαμπάκας για την ενίσχυση των νέων και της οικογένειας.

 

-Χρήσιμα σεμινάρια που απευθύνονται στους γονείς διοργανώνονται στην Καλαμπάκα στα πλαίσια του προγράμματος «Συμβουλευτική Γονέων». Η συμμετοχή είναι δωρεών και αιτήσεις μπορούν να γίνονται στο ΚΕΠ Καλαμπάκας.

-Χρήσιμες πληροφορίες
1. Η ώρα έναρξης των μαθημάτων και προσέλευσης των μαθητών είναι 8.15΄π.μ.
2. Δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση από το σχολικό χώρο κατά τα διαλείμματα και τις κενές ώρες μαθημάτων.
3. Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου και το κάπνισμα στο χώρο του σχολείου.
4. Το σχολικό έτος χωρίζεται σε δύο τετράμηνα. Το Α΄ τετράμηνο λήγει στις 20 Ιανουαρίου και μετά από 10 ημέρες περίπου δίνεται η προφορική βαθμολογία των μαθητών.
5. Κάθε μαθητής δικαιούται 114 απουσίες συνολικά. Από αυτές μπορούν να είναι αδικαιολόγητες μόνον οι 50 και τουλάχιστον 64 οι δικαιολογημένες (μπορούν βέβαια να είναι και όλες δικαιολογημένες). Δύνανται να δικαιολογηθούν μόνον απουσίες ολόκληρης μέρας από τους γονείς με βεβαιωμένη ασθένεια από γιατρό ή με υπεύθυνη δήλωση από τους ίδιους εντός 10 ημερών από τις μέρες απουσίας. Οι γονείς μπορούν να δικαιολογήσουν μέχρι 10 μέρες το χρόνο, αλλά όχι περισσότερες από 2 μέρες κάθε φορά. Οι μονόωρες ή ολιγόωρες απουσίες δικαιολογούνται μόνον από το διευθυντή, εφόσον πρώτα έχει ενημερωθεί. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις βαριάς ασθένειας ή τραυματισμού και εφόσον ο μέσος όρος της βαθμολογίας του μαθητή στα δύο τετράμηνα είναι πάνω από 15 , ο σύλλογος των καθηγητών μπορεί να δικαιολογήσει 50 απουσίες επιπλέον (συνολικά 164).
6. Οι γονείς πρέπει να επισκέπτονται συχνά το σχολείο για να ενημερώνονται για την επίδοση και την όλη συμπεριφορά τους.
7. Ο μαθητής χρειάζεται να συμπεριφέρεται με ευπρέπεια και σεβασμό προς τους συμμαθητές του, προς τους καθηγητές και το χώρο του σχολείου.
8. Η συμμετοχή των μαθητών στις σχολικές εκδηλώσεις είναι υποχρεωτική.
9. Η αλλαγή κατεύθυνσης ή μάθηματος επιλογής γίνεται μέχρι 15 Οκτωβρίου.

Για κάθε απορία, πρόβλημα, παράπονο μπορείτε να απευθύνεστε στη διεύθυνση του σχολείου και στα τηλέφωνα 24320-22317, 75000