Αποθήκευση, διάθεση, προϊόντα της ελιάς

Κατά την τυποποίηση ορίζεται και αναγράφεται απαραιτήτως η ημερομηνία λήξης του προϊόντος, η οποία κυμαίνεται μεταξύ των 12 και 18 μηνών. Στο διάστημα αυτό τα συστατικά του ελαιολάδου παραμένουν αναλλοίωτα.

Ο τρόπος φύλαξης είναι πολύ σημαντικό βήμα για να διατηρήσει το ελαιόλαδο, το άρωμα, το χρώμα, τη γεύση του και τα πολύτιμα συστατικά του. Εχθρός του είναι η έκθεση στον ήλιο και στη ζέστη, αλλά και το οξυγόνο και η υγρασία μπορούν να επιφέρουν αλλοιώσεις. Πρέπει να διατηρείται σε μέρος που είναι σκοτεινό και δροσερό και να καταναλώνεται κατά προτίμηση πριν από την ημερομηνία λήξης του. Για να διατηρηθεί το λάδι θέλει αποθήκη ξερή, πολύ αέρα, λίγο φως και απόλυτη καθαριότητα. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι γύρω στους 12 βαθμούς.

Από τη στιγμή της συγκομιδής του ελαιοκάρπου μέχρι τη στιγμή της τυποποίησης, οι συνθήκες εξαγωγής του ελαιολάδου πρέπει να γίνουν σωστά. Εν συνεχεία ο έμπορος που θα το τοποθετήσει στο ράφι και ο καταναλωτής πρέπει να "σεβαστεί" τις ιδιαιτερότητες του και να το προστατέψει απ' ό,τι μπορεί να του καταστρέψει τη σύσταση.

Προϊόντα που παράγονται από την ελιά εκτός από το λάδι

Προϊόντα που παράγονται από την ελιά και το λάδι: βρώσιμες ελιές, πάστα ελιάς, παρασκευή αρωματικού λαδιού, σαπούνι, πυρήνα, πυρηνέλαιο.

Αντιγηραντική - Συσφικτική Κρέμα Προσώπου

24ωρη Κρέμα Προσώπου με εμπλουτισμένη σύνθεση σε φυτικά δραστικά συστατικά βιολογικής καλλιέργειας. Είναι ιδανική για την αναζωογόνηση και τη σύσφιξη του ώριμου, κουρασμένου δέρματος. Με βιολογικό λάδι ελιάς, χαμηλής οξύτητας για βαθιά ενυδάτωση , εκχυλίσμα φύλλων ελιάς και λάδι σταφυλιού προσφέρει αντιγηράνση και μειώνει το βάθος των ρυτιδων. Επίσης, το εκχυλίσμα σιταριού συσφιγγεί το δέρμα και βελτιώνει το οβάλ του προσώπου.

 

Χειροποίητο Σαπούνι με Βιολογικό Λάδι Ελιάς & Φύλλα Ελιάς

Χειροποίητο σαπούνι γλυκερίνης με βιολογικό λάδι ελιάς χαμηλής οξύτητας βιολογικής καλλιέργειας που ενυδατώνει σε βάθος. Ιδανικό για ξήρα-αφυδατωμένα δέρματα. Για πρόσωπο και σώμα.

 

Foam Bath - Αφρόλουτρο

Αφρόλουτρο

Αφρόλουτρο με πλούσιο κρεμώδη αφρό και πλούσια σύνθεση με συστατικά βιολογικής καλλιέργειας. Το βιολογικό λάδι ελιάς, χαμηλής οξύτητας, ενυδατώνει εμφανώς το δέρμα και το βοηθά να μη γερνάει εύκολα.Επίσης, το εκχυλίσμα μελιού τρέφει, αναζωογονεί και ενυδατώνει το δέρμα δίνοντάς του λάμψη και βελούδινη υφή.

 

 

 

Που διατίθεται το λάδι

Το τυποποιημένο ελαιόλαδο, διατίθεται στην κατανάλωση σε τέσσερις βασικές κατηγορίες, Εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο, Παρθένο Ελαιόλαδο, Ελαιόλαδο Αποτελούμενο από Εξευγενισμένα Ελαιόλαδα και Παρθένα Ελαιόλαδα & Πυρηνέλαιο, οι οποίες πρέπει να αναγράφονται στη συσκευασία του, αλλά και τύπους ελαιολάδων με ιδιαιτερότητες, με λιγότερη ή περισσότερη επεξεργασία όπως το Αγουρέλαιο, τα ελαιόλαδα βιολογικής καλλιέργειας, τα αρωματικά ελαιόλαδα.

Τα ελαιοτριβεία πραγματοποιούν την πρώτη φάση της παραγωγής ελαιολάδου, το οποίο στη συνέχεια είτε διατίθεται απευθείας προς κατανάλωση (βρώσιμο) σε μορφή χύμα, είτε προωθείται σε εμπορικές επιχειρήσεις (χονδρεμπόρους) για μεταπώληση στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, είτε δίνεται σε επιχειρήσεις επεξεργασίας και τυποποίησης.