Ανακοινώσεις Σχολείου

5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Διαγωνισμός δημιουργικής γραφής με θέμα: «Κολλημένος στο διαδίκτυο; Ποτέ!!!»

10ο Μαθητικό Συνεδρίο Πληροφορικής

 Το 10ο Μαθητικό Συνεδρίο Πληροφορικής θα διεξαχθεί στις 17, 18, 19 και 20 Απριλίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» (ΝΟΗΣΙΣ-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας).

Μέχρι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018  θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα υποβολής περιλήψεων εργασιών και καλό είναι οι εκπαιδευτικοί να επισπεύσουν την δήλωση εργασίας. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και  η κατάθεση περίληψης εργασιών γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου    (www.math-syn-pli.gr)

.

4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός παιχνιδιού στο Scratch

Ο φετινός διαγωνισμός για το σχολικό έτος 2017-18 είναι υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ (100518/Δ2/15-6-2017) και αφορά στην υλοποίηση ενός «Παιχνιδιού περιπέτειας». (Τα παιχνίδια περιπέτειας αφορούν σε έναν «κόσμο» που απαρτίζεται από διάφορα συνδεδεμένα δωμάτια ή σκηνές, όπου διαδραματίζονται οι «περιπέτειες» ενός χαρακτήρα ακολουθώντας μια ιστορία, η οποία εξελίσσεται καθώς ο χρήστης προχωρά προοδευτικά στο παιχνίδι. Η πρόοδος στο παιχνίδι πραγματοποιείται μέσω της επίλυσης γρίφων/προβλημάτων από τον χρήστη καθώς αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που εμφανίζονται σταδιακά).

Ειδική θεματική του διαγωνισμού, χωρίς να είναι δεσμευτική, είναι η «Οδική Ασφάλεια», λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 2018 έχει ανακηρυχθεί ως έτος «Οδικής Ασφάλειας» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο.

Διαβάστε περισσότερα: 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός παιχνιδιού στο Scratch

7ος Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου 2018


Τα αρχεία του Κανονισμού και του Θέματος του Διαγωνισμού σε μορφή pdf.
https://www.philosophy.upatras.gr/docs/competition/comp2018/kanonismos_2018.pdf
https://www.philosophy.upatras.gr/docs/competition/comp2018/thema2018. pdf
 
Η ενημέρωση θα γίνεται μέσω της σελίδας στο facebook: https://www.facebook.com/mathitikos.diagonismos.filosofias/ και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Εκ των διοργανωτών

Βερόνα Πέτρου, Γραμματειακή Υποστήριξη του 7ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου, Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Καλή χρονιά με υγεία, έμπνευση και δημιουργικότητα,