4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

«ΑΘΛΟΥΜΑΙ - ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

φωτογραφικό υλικό

   Ο τίτλος της φετινής πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού μας προτείνει και μας προτρέπει να αθληθούμε, να  χαρούμε και να αποκτήσουμε τα εφόδια που μας προσφέρει η ενασχόληση μας με τον αθλητισμό για να χαράξουμε το μέλλον, δημιουργικά και με αισιοδοξία.


   Ο αθλητισμός πέρα από την ευχαρίστηση της κίνησης και ευεξίας που μας προσφέρει, μας δίνει και πολλά σωματικά και ψυχικά οφέλη. Έχουμε αύξηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης ,καλύτερη εικόνα του εαυτού μας, μείωση κινδύνων ασθενειών, περισσότερες πιθανότητες ακαδημαϊκής επιτυχίας. Πετυχαίνουμε  καλή φυσική κατάσταση, εκτόνωση του άγχους-αποβολή αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων ,απόκτηση και βελτίωση δεξιοτήτων.


   Η ενασχόληση με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία μας βοηθάει να αποκτήσουμε υγιείς συνήθειες που μας ακολουθούν και ως ενήλικες.
   Η ανάπτυξη της προσωπικότητας μέσω του αθλητισμού είναι αδιαμφισβήτητη.


   Εκτιμούμε την προετοιμασία που χρειάζεται για να πετύχουμε ένα στόχο. Το παιδί ?αθλητής μαθαίνει τη διαφορά μεταξύ προσπάθειας και ικανότητας. Αναπτύσσει την αυτοπειθαρχία και δέχεται πιο εύκολα την εποικοδομητική κριτική ως εργαλείο προόδου.


   Ανταγωνίζεται σε υγιείς συνθήκες και αποδέχεται την ήττα.  Όχι μόνο την αποδέχεται αλλά μαθαίνει ότι είναι κάτι το αμελητέο, γιατί η πραγματική αξία του αθλητισμού έχει να κάνει με την προσπάθεια και τη χαρά της συμμετοχής . Αντιμετωπίζει τις κακοτυχίες και τις απογοητεύσεις που έχει συναντήσει στην ενασχόληση του με τον αθλητισμό και τις κάνει εφόδια και όπλα  αφού μαθαίνει να αγωνίζεται, να μην τα παρατάει ,να βασίζεται στον εαυτό του αλλά και στο σύνολο, στην ομάδα.

Το πρόγραμμα