Εκπαιδευτική επίσκεψη Α΄ Λυκείου στην Πάτρα και Ολυμπία

Το τριήμερο 9 έως 11 Μαρτίου οι καθηγητές και οι μαθητές της Α? τάξης του ΓΕΛ Καλαμπάκας  στα πλαίσια πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο τους πραγματοποίησαν εκδρομή με προορισμό την Πάτρα και την Ολυμπία.

Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν το Vagonetto (Μεταλλευτικό Πάρκο Άμφισσας ), όπου ενημερώθηκαν για την εξόρυξη και χρήση του βωξίτη, ορυκτού πλούσιου σε ποσότητα στην Ελλάδα. Επιπλέον οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν την στοά 850, η οποία λειτούργησε από το 1967 έως και το 1972 και να μελετήσουν όλη τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη, αλλά και τις αλλαγές που επέφερε η εξέλιξη της τεχνολογίας σε αυτή.

Την δεύτερη ημέρα, οι μαθητές επισκέφθηκαν το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, όπου διενέργησαν και ένα αγώνισμα με διακρίσεις και απονομές «βραβείων».

Την τελευταία ημέρα οι μαθητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, κ. Βλαχογιάννη Γιώργο, κ. Κοσβύρα Νίκο, κα. Μούντζια Αλεξάνδρα και κα. Νικολογιάννη Αθηνά, μετέβησαν στην Εστία Επιστημών Πάτρας, όπου οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εκθέσεις της Πληροφορικής, της Φυσικής και των Μαθηματικών, χωρίστηκαν σε ομάδες, μελέτησαν κάποιο αντικείμενο και στη συνέχεια το παρουσίασαν στους συμμαθητές στους στο αμφιθέατρο του κέντρου.

Αναπαράσταση της Ολυμπίας όπως ήταν στην αρχαιότητα