Δραστηριότητες 2016-2017

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια και ενίσχυση της ευεξίας, υιοθετεί ως σύνθημα της  3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (3 Οκτωβρίου 2016) το :

«Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Φωτογραφίες

Διάκριση στο σχολικό πρωτάθλημα στίβου, 2017

Πολλά μπράβο στο μαθητή του σχολείου Βασίλη Ράτζα για την 6η θέση στην Ελλάδα στον τελικό μαθητικών αγώνων στην Πάτρα, στο αγώνισμα των 3000 μέτρων, με  χρόνο 9:15:86.

 

Πολλά συγχαρητήρια στο μαθητή του σχολείου Βασίλη Ράτζα για την 1η θέση στη β' φάση του σχολικού πρωταθλήματος 2017, στα 3000 μέτρα με  χρόνο 9:29:00.
Καλή επιτυχία στη συνέχεια του αγωνίσματος.

Εκπαιδευτική επίσκεψη Α΄ Λυκείου στην Πάτρα και Ολυμπία

Το τριήμερο 9 έως 11 Μαρτίου οι καθηγητές και οι μαθητές της Α’ τάξης του ΓΕΛ Καλαμπάκας  στα πλαίσια πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο τους πραγματοποίησαν εκδρομή με προορισμό την Πάτρα και την Ολυμπία.

Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν το Vagonetto (Μεταλλευτικό Πάρκο Άμφισσας ), όπου ενημερώθηκαν για την εξόρυξη και χρήση του βωξίτη, ορυκτού πλούσιου σε ποσότητα στην Ελλάδα. Επιπλέον οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν την στοά 850, η οποία λειτούργησε από το 1967 έως και το 1972 και να μελετήσουν όλη τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη, αλλά και τις αλλαγές που επέφερε η εξέλιξη της τεχνολογίας σε αυτή.

Την δεύτερη ημέρα, οι μαθητές επισκέφθηκαν το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, όπου διενέργησαν και ένα αγώνισμα με διακρίσεις και απονομές «βραβείων».

Την τελευταία ημέρα οι μαθητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, κ. Βλαχογιάννη Γιώργο, κ. Κοσβύρα Νίκο, κα. Μούντζια Αλεξάνδρα και κα. Νικολογιάννη Αθηνά, μετέβησαν στην Εστία Επιστημών Πάτρας, όπου οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εκθέσεις της Πληροφορικής, της Φυσικής και των Μαθηματικών, χωρίστηκαν σε ομάδες, μελέτησαν κάποιο αντικείμενο και στη συνέχεια το παρουσίασαν στους συμμαθητές στους στο αμφιθέατρο του κέντρου.

Αναπαράσταση της Ολυμπίας όπως ήταν στην αρχαιότητα

Συμμετοχή και διακρίση του σχολείου μας στους Ε’ Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες

Δημοσθένης

Την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 το σχολείο μας συμμετείχε στους στους Ε’ Διαλυκειακούς  Ρητορικούς

Αγώνες που έλαβαν χώρα στο 9ο λύκειο Τρικάλων. Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας κατάφεραν να διακριθούν ανάµεσα σε 180 συμμαθητές τους.

1) Σακκά Ζωή 2ο Αργυρό βραβείο στο οµαδικό αγώνισµα των διττών λόγων (ΓΕΛ Καλαµπάκας)

2) Κουβελά Ευθυµία 8η δεινότερη ρήτορας στο αγώνισµα του προτρεπτικού λόγου και πρώτη αναπληρωµατική για τον ηµιτελικό του Σαββάτου 4 Μαρτίου (Εκπαιδευτήρια «Αθηνά»)

Για τη συµµετοχή τους βραβεύτηκαν και οι εξής μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Καλαµπάκας:

1) Τσαρουχάς Θεµιστοκλής (αυθόρµητος λόγος)

2) Ρίζος Χαράλαµπος (αυθόρµητος λόγος)

3) Πώχος Φίλιππος (προτρεπτικός λόγος)

4) Πρέβεζα Ασπασία (προτρεπτικός λόγος)

5) Χασιώτη Ειρήνη (προτρεπτικός λόγος)

6) Μαντάρα Βαρβάρα (διττοί λόγοι)

7) Σινάνη Ρέα (προτρεπτικός λόγος)

Τους µαθητές και τις µαθήτριες συγχαίρουμε ολόψυχα για τη ρητορική δεινότητα, την παρρησία τους και τo "ευ αγωνίζεσθαι" και ολόψυχα ευχόµαστε "αιέν αριστεύειν".

Φωτογραφίες από δραστηριότητες του σχολείου, Μάρτιος 2017